God jul

Til tross for meldinger om rekordfangster av steinsopp enkelte steder i landet har det vært et stille soppår for undertegnede, som har hatt mye annet å gjøre, og i sonen. Vi får komme sterkere tilbake i 2015. I mellomtiden ønskes alle medlemmer og andre besøkende god jul og godt nytt år. På denne årstiden er nok den lille krabaten til høyre den soppen vi ser mest av (men forhåpentligvis prøver ingen å spise den).

Tanker om sesongen?

Godtfolk, hva mener man om sesongen i år? Har det vært for tørt? Har noen vært i skogen og sett sopp? Er sesongen i gang?

Fem spørsmål på rappen der, altså. Fint om du inkluderer hvor du har vært i svaret ditt!

Kremlekurs?

Hei, er det noen som vet om det holdes noen kremlekurs i år? Helst i Oslo, men ellers i Østlandsområdet er også av interesse.

Lite sopp igjen i skogen, men en og annen merkelig etternøler kan en fremdeles finne.

Morsom sopp og herlig sopp

Jeg fant denne raringen, og mens jeg tok bilder falt øynene mine på klaser av sort trompet! Jeg følger mottoet mitt, Følg soppen! Når jeg finner en sopp, ser jeg godt rundt om det ikke er annen type sopp i nærheten! Veldig god regel når jeg går på nye steder!
Er det noen som kan se hva slags sopp det er, den rare? Vokste antagelig på et gammelt bøketre.

  • Hvilken sopp? — En slags piggsopp?
  • Hvilken sopp?
  • Hvilken sopp?
  • Hvilken sopp?

Manglende sopp, eller er jeg på feil sted?

Nå synes jeg det er glissent med sopp. Det er tørt ute i skogen, og minimalt med sopp, uansett type. Er det andre som opplever det samme, eller er jeg på feil steder?

Trinn for trinn...

Fra skogen til ferdig mat!

Soppens dag

Finn frem soppkurvene og bli med ut på tur!

Vi nærmer oss årets store begivenhet på soppfronten. Soppens dag er første søndag i september. Dette er muligens årets beste anledning til å lære seg mer om sopp, få sjekket fangsten og få spurt om alle de små detaljene du lurer på. En rekke lokale soppforeninger arrangerer soppturer og soppkontroll denne helgen. Sjekk kalenderen til Norges sopp- og nyttevekstforbund. Hvis du vil slippe å bla gjennom sidevis av informasjon, kan du filtrere på type aktivitet (f.eks. soppkontroll) og geografisk område eller konkret lokalforening i høyre kolonne.

Fåresopp?

Lurer på om dette er fåresopp, hvis det er mulig å avgjøre på bildet. Vokste på restene av en gammel gran, i et felt med masse, myk og god mose. Rett ved fant jeg sort trompet.

Glad i sopp

Følgt av 195 medlemmar.

Skogen er full av godsaker. Ein av desse er Sopp. Soppen blir ofte sett på som noko farleg og skummelt, noko du kan ruse deg på og spy av eller i verste fall krepere av. Du kan sjølvsagt bli svært sjuk eller daude av å ete sopp, for mange soppartar er svært like og det er lett å ta feil. Difor er det viktig å satse på dei sikre soppane, lese soppbøker og være 100% sikker før du plukkar til ditt neste måltid. Ellers kan det bli ditt siste. (Dei fleste kjenner vel til Russisk rulett). Sopp er noko som eg ser på som ein særs viktig ingrediens til eit godt måltid. Gjerne til vilt, men også til fisk.
Sikre og svært gode matsoppar er til dømes: gul kantarell, traktkantarell, steinsopp og piggsopp. Du kan tørke soppen, forvelle soppen og sylte soppen. Eg for min del er glad i soppstuing og deler gjerne oppskrift med deg, samt den vesle kunnskapen eg har fått til no. Ellers håpar eg du blir ein aktiv bidragsytar til sona. Bli glad i sopp du og! Meir om sona

Origo Glad i sopp er ei sone på Origo. Les meir
Annonse

Nye bilder