Viser arkivet for august, 2012

Soppens dag

Finn frem soppkurvene og bli med ut på tur!

Vi nærmer oss årets store begivenhet på soppfronten. Soppens dag er første søndag i september. Dette er muligens årets beste anledning til å lære seg mer om sopp, få sjekket fangsten og få spurt om alle de små detaljene du lurer på. En rekke lokale soppforeninger arrangerer soppturer og soppkontroll denne helgen. Sjekk kalenderen til Norges sopp- og nyttevekstforbund. Hvis du vil slippe å bla gjennom sidevis av informasjon, kan du filtrere på type aktivitet (f.eks. soppkontroll) og geografisk område eller konkret lokalforening i høyre kolonne.

Fåresopp?

Lurer på om dette er fåresopp, hvis det er mulig å avgjøre på bildet. Vokste på restene av en gammel gran, i et felt med masse, myk og god mose. Rett ved fant jeg sort trompet.

Folk melder om kantareller her og der, og endelig ble det anledning til en liten tur i Stange. Ganske skuffende uten funn på en rekke steder der det var kantareller i fjor høst, men dette lille feltet reddet dagen ved å gi kantareller til middagen, om ikke annet. Piggsopp og gulrød kremle fantes her og der, men var allerede spist på.

Fåresopp