Tanker om sesongen?

Godtfolk, hva mener man om sesongen i år? Har det vært for tørt? Har noen vært i skogen og sett sopp? Er sesongen i gang?

Fem spørsmål på rappen der, altså. Fint om du inkluderer hvor du har vært i svaret ditt!

Vist 510 gonger. Følgt av 8 personar.

Kommentarar

Selv fant jeg noen fine kremler og rødskrubb på Fosen forrige uke. Virka som sesongen var både godt i gang og fruktbar der oppe, ihvertfall.

Kantarellen er i full sving i Førde (lavlandet) så det ser ut til at det kan bli ein svært god kantarellhaust. Håpar at piggsoppen og steinsoppen også sprett opp snart. Lykke til med soppsankinga:-)

Takk, Harald, godt å høre. Noen som har vært i Oslomarka da?

Her i Stjørdal var jeg på liten sopptur sammen med en venninne på søndag (1. tur) og fant. 1 smørsopp, flere rødskrubb/brunskrubb, de fleste for gamle, masse lekre gulrød piggsopp, (litt små enda), masse kantarell (plukket bare 2 l fordi de var litt for små de fleste) Fant matrisker som var helt ødelagte, kun en liten var ok.
bare en gulrød kremle og mange andre kremler som var ganske så oppspiste av snegler

Denne plukket jeg jo ikke med, men jaggu er den dekorativ denne piggsoppen

.
Har nok vært for sent ute med mange av soppene, men vi har vært bortreist og hatt andre gjøremål, visste jo soppen var kommet!!

Hallo! Det har vært magert der jeg holder til, i Vestfold. Det har vært for tørt. Noe kantareller fant jeg fra midten av juli, men på langt nær så mye som det var i fjor. Fant noen flotte steinsopp for ca 2 uker siden. Noe sort trompet. Nå er det masse kremler. Dessverre så er jeg litt for usikker på dem, men de er flotte å se på! Så det var tilstandsrapporten herfra!

Har så vidt sjekket et par traktkantarellsteder (ingenting) samt et sted der jeg iblant har funnet en steinsopp eller to (ditto). Man får vel ikke både i pose og sekk, så man får heller glede seg over den flotte sommeren. Det kan jo fortsatt komme mye regn i høst.

Ser meget bra ut i Bergen i år. Mye smørsopp og piggsopp samlet i uken som gikk. Også funnet litt steinsopp.

Masse rødnende fluesopp, denne har jeg ikke sett noe særlig av her på mange år. Er det mange som spiser den?

Har tatt med rødnende fluesopp heim men aldri blitt til at jeg har tilberedt den, Alf, har du? I dag fant jeg 1 sjampinjong, litt kantarell og faktisk noen søte små matrisker
Mandag derimot hadde jeg med 9kg kantarell heim etter en tur med bror min, En herlig tur

Tidenes dårligste sopphøst for meg så langt her på Lillehammer: Null utbytte. På to-tre traktkantarellsteder i dag så jeg ikke en eneste traktkantarell, bare slørsopp, kjuker, risker og enkelte uidentifiserte saker. Det har vel aldri skjedd før at vi har kommet til midten av september uten at jeg har plukket noe.

Skulle vel ikke trykke Bra Jan-Tore, men det kan jo hende det er for tidlig til traktkantarellen ennå?

Definitivt. Tidspunktet varierer jo fra år til år, og den dukker nok opp til slutt. Men jeg kan ikke huske at den har vært så sen. Uansett. Hvis jeg kan velge mellom godt vær og soppvær, velger jeg tross alt det første.

Jeg har lurt litt på det med traktkantarellen. Undringen startet i fjor, da burde det ha vært nok regn, men null traktkantareller på steder som har flommet over tidligere. Det samme nå i år. Forstår det bedre ut fra hvor lite nedbør det har kommet i år, men i fjor, da skjønte jeg lite. Var ute senest i går, nada! Er jo veldig rart at det ikke er noe!
Har de hvileperioder? Noen som vet?

Skal ikke påberope meg spesialkunnskaper når det gjelder soppens behov, men jeg har tolket det slik at det var nok regn, men skortet på varme i fjor. I år, derimot, er det nok varme, men skorter på regn. Soppen trenger vel litt av begge deler, og i et “normalt” soppår får de det litt i tur og omgang, om enn nokså uregelmessig.

I Trøndelag har vi hatt ganske så vekslende med vær, men det er bare begynnelsen på traktkantarellen, så jeg skal prøve meg litt senere. Første gang jeg fant traktkantarell, var det delvis snedekket bakke

Det gjer vondt i hjarta kvar haust, fordi eg bur i Oslo og det er så mange om beinet til soppen her. MEN eg har i år fått kome meg på sopptur og til slutt funne sopp. Ikkje så mange kantareller, men trompetsopp, traktkantareller. Og så var eg heime hos ho mor og fann steinsopp og fleire rødskrubb. Eg skal absolutt ikkje klaga. Sjølv om eg føler eg aldri får nok. Det er alltid ein skog eg skulle vore i.

Føler med deg Herdis, i mine heimtrakter her på Stjørdal finner vi så mye av alle slags sopp, Så herlig å gå i soppskog, Sist jeg plukket var sammen med bror min over her. Den 25. var jeg også ute i naturen en tur og disse kunne jeg plukket på stubbe etter stubbe på en gammel setervoll

men jeg gjorde ikke det, denne gangen. Natta etter var det frost her

Trur det var godt du ikkje plukka dei? Eller, eg aner ikkje kva for ein sopp det er, berre at eg bør halde meg unna.

Så sikker på at dette er Vanlig svovelsopp, Herdis. Har spist av den før og synes den er veldig god

Ah. Det har eg aldri spist. Har den ein røyka smak?!

Annonse

Nye bilder