Piggsopp

En liten spasertur i skogen resulterte i litt piggsopp. Ikke kjempestore mengder, men nok til middag. Og et par fåresopp. Jeg tror ellers aldri jeg har sett så store mengder gulrød kremle på én dag, men da hadde jeg alt bestemt meg for å gå forbi dem. Vi plukket ellers en pen mengde krekling og mumset noen multer der vi gikk. Blåbær fantes, men ikke nok til at vi gadd å plukke. Må vel snart se etter kantarellterreng.

Vist 1805 gonger. Følgt av 5 personar.

Kommentarar

Ja, det er tydelig at soppene er på vei. Jeg var ute en tur i dag og fant en liten panne med kantareller.
Ellers har kremlene kommet og jeg fant også en liten smørsopp og en enkelt sandsopp. Ringløs fluesopp så
jeg flere av og også en liten hvit fluesopp,så det er tydelig at vi nærmer oss soppsesongen.

Hva synes du om sandsopp?

Jeg liker sandsopp. Etter tørking blir den enda bedre!

Det var akkurat det jeg var nysgjerrig på. Jeg har bare smakt den fersk (vel, stekt), og syntes den var grei nok, men ikke så interessant. Men jeg har hørt at den skal være bedre når den har vært tørket.

Etter min mening blir sandsopp bedre etter tørking. Det samme mener jeg om steinsopp.

Min mentor har sandsopp som en av sine favoritter. Men som han sier: tørking tar vekk smaken av gummistøvler;) Selv er jeg ikke all verdens glad i den.

Sesongen er i full gang den, iallefall her rundt oslo. Tok litt tid før det tok av i år, men nå er det ikke noe å klage på. Har hatt et par turer med godt utbytte allerede. I går var jeg ute med den nye kurva mi for første gang. Tror den bringer lykke for det var en morsom tur. Mye kremler som dere sier. En god del skrub av ulike slag. Masse kantareller. Litt fåresopp, noen gråmusseronger, steinsopp, en svartbrun rørsopp, stubbeskjellsopp, rimsopp, sandsopp mm. Ikke mye piggsopp i år synes jeg, og den er gjerne angrepet av insekter og snyltere. Det samme gjelder steinsoppen. Ellers fant vi både spis og butt giftslørsopp i går. Så det er greit å minne om at man skal være forsiktig med skivesopper som er brune eller hvite i alle ledd.

Har plukket litt kantarell og like mye piggsopp, men den sistnevnte var det mye mark i dessverre enda den såg temmelig fersk ut. Koselig bilde, må ut igjen etter det regnet som kom i dag, Har hatt en uke med knallvær her

Var på et lite sveip i skogkanten rundt Steinskogen gravlund i går. Der var det en del forskjellig, bl.a. en del rødgul piggsopp (den varianten som lukter appelsin). De var kompakte og fine alle sammen:) Fant foresten min første ruterrørssopp der også. Og en helt perfekt steinsopp:)

Er det noe området i Oslo hvor jeg kunne se piggsopp?

Piggsopp er det mange steder akkurat nå. Var på Bestemorsstranda i Oppegård kommune (ikke langt fra Holmlia) i går, der var det iallefall lett å finne dem.

Annonse

Nye bilder