Kusopp

Har nokon smakt kusopp??. Her heime veks den i store mengder litt utpå hausten. Las i ei gammal soppbok at kusopp er ein matsopp, men mest eigna til sylting eller i blanda stuing. Boka er frå 50 tallet. Det var vel meir aktuelt med matauk på den tida, så dei fleste var vel mindre kresne til delikatessene.

Vist 1548 gonger. Følgt av 3 personar.

Kommentarar

Har ikke smakt den selv, og har lært å unngå den i jakten på smørsopp og (ev.) sandsopp, men ifølge min nye soppbok er den spiselig. RIktignok bare med én stjerne. Vi snakker om seig kusopp, ikke sant?

Ja det er riktig. Seig kusopp. Ellers så har jeg lurt litt på smørsopp. Har ikke turt å smake på denne enda ettersom jeg har problem med å skille den fra giftige sopper som ser like ut. Har du et tips når det gjelder denne?

Tror ikke jeg har noe å tilføye utover det som står i soppbøker. Har bare plukket et par ganger, for flere år siden. Den vokser jo på furu, og det er mest gran der jeg ferdes.

Smørsopp er en rørsopp. Av de rørsoppene vi har i Norge er det bare en du må være veldig nøye med å ikke få med deg hjem. Det er gallerørssoppen som har et litt rosaaktig rørlag. Den smaker forferdelig vondt. Men bortsett fra det finnes det ingen giftige eller direkte vonde rørsopper. Så hvis du har en rørsopp forann deg som du tror er smørsopp er det bare å ta den med hjem. Seig ku sopp er også en rørsopp, så skulle du få den med hjem er det ingen krise, men den er som navnet sier seig og den smaker stort sett ingen ting. Ikke noe ønskefunn altså.

Takk for god informasjon.

Glemte å si at du må flå av hattehuden på smørsopp før steking for den blir vist seig som strikk.

Annonse

Nye bilder